Beste fietsendrager dak 2022 - ( E-bike & carbon fiets) Wielrenner.eu (2022)

door Peter Viveen

Beste fietsendrager dak 2022 - ( E-bike & carbon fiets) Wielrenner.eu (1)De beste dak fietsendrager is makkelijk te monteren, veilig in het gebruik en natuurlijk betaalbaar. Ook moet er een zware E-bike en een dure carbon fiets op passen. We zetten de best geteste modellen fietsendragers voor op het dak van je auto op een rij!

Top 10 beste fietsendragers dak

1. Thule ProRide Dakdrager 598

Met de Thule ProRide 598 koop ik de beste fietsendrager en het is ook een gebruiksvriendelijke fietsendrager zonder in te leveren op de veiligheid. De 598 is de opvolger van de populaire 591 en is een van de beste fietsendragers op de markt.

Zoals al vele andere wielrenners heb ik ook gemerkt dat de Thule 598 ontzettend makkelijk in gebruik is. Ik klem hem zonder moeite op het dak vast. Het is nooit prettig als je lang met de fietsendrager staat te knoeien. Mijn fiets wordt automatisch op de juiste manier gepositioneerd.

Beste fietsendrager dak 2022 - ( E-bike & carbon fiets) Wielrenner.eu (2)

Het kliksysteem van de Thule 598 werkt soepel en snel. Ik kan mijn fiets er van beide kanten op zetten. Als ik mijn fiets heb vastgezet met de spanbanden staat hij zeer stabiel.

Doordat er rubber aan het design is toegevoegd kunnen er geen beschadigingen aan de fiets ontstaan. Ik kan dus met een gerust hart op pad! De Thule 598 heeft een maximaal laadvermogen van 20 kg.

Voordelen

 • Gebruiksvriendelijk
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Kan fiets niet beschadigen
 • Hoog laadvermogen

Nadelen

 • Past zonder adapter niet op alle dakdragers


» Bekijk de laagste prijs ►


2. Yakima FrontLoader Bike Mount

De Yakima FrontLoader Bike Mount is een erg goede fietsendrager voor op het dak, beter dan dit wordt het niet! Deze Yakima draagt mijn complete fiets, ik hoef dus niet eerst het voorwiel van mijn fiets te demonteren. Deze Yakima is kostbaar, maar hij is zijn geld dubbel en dwars waard.

Tijdens het testen viel het me op dat het bevestigen echt super simpel is. Met een paar soepele schuifjes en hendels zet ik mijn fiets muurvast. De fietsendrager zelf is ook eenvoudig vast te zetten, daardoor kan ik hem makkelijk na gebruik weer meenemen en hoef ik niet bang te zijn dat hij gestolen wordt.

Beste fietsendrager dak 2022 - ( E-bike & carbon fiets) Wielrenner.eu (3)

Deze fietsendrager is universeel, ik kan hem aan vrijwel elke fiets aanpassen. Als ik een nieuwe fiets koop hoef ik dus geen nieuwe fietsendrager te kopen! De buizen van de drager zijn smaller dan bij veel andere modellen van Yakima, daardoor ziet hij er strak en onopvallend uit.

Met de Yakima FrontLoader kan ik één fiets op het dak meenemen met een maximaal gewicht van 18 kg. Als ik de drager zonder fiets erop op het dak laat zitten begint hij tijdens het starten van de auto wat te rammelen. Je kunt hem dus het beste even van het dak halen voordat je wegrijdt.

Voordelen

 • Makkelijk in gebruik
 • Geen demontage van het voorwiel nodig
 • Universeel, te combineren met alle fietsen
 • Stevig en sterk

Nadelen

 • Duurder in vergelijking met andere fietsendragers
(Video) EEN EBIKE MEENEMEN OP DE FIETSENDRAGER: Dit moet je weten


» Bekijk de laagste prijs ►


3. Menabo Chrono

De splinternieuwe Chrono van het Italiaanse merk Menabo is geschikt voor allerlei fietsen, zelfs voor fat bikes en e-bikes. Ik rij mijn fiets in het brede frame en zet het achterwiel vast met een verstelbare riem. Bij deze fietsendrager hoef ik niet mijn voorwiel te demonteren, wel zo handig! Met dubbele anti-diefstalsloten gaat de fietsendrager nergens heen en kan ik hem met een gerust hart (even) achterlaten.

Beste fietsendrager dak 2022 - ( E-bike & carbon fiets) Wielrenner.eu (4)

De Chrono is universeel en verstelbaar. Ik hoef me dus geen zorgen te maken dat hij niet op mijn auto past. Deze fietsendrager is geschikt voor brede, zware wielen en kan tot 25 kg dragen. De Chrono is gemaakt van aluminium en is daardoor relatief licht. Met de bijgeleverde montagesleutels is de drager makkelijk te monteren, daar heb ik dus geen andere tools voor nodig!

Voordelen

 • Geschikt voor zware fietsen, inclusief fat bikes en e-bikes
 • Geen demontage van het voorwiel nodig
 • Universeel
 • Dubbele anti-diefstalsloten

Nadelen

 • Wat zwaarder dan de Yakima FrontLoader


» Bekijk de laagste prijs ►


4. Hapro Giro

De Hapro Giro fietsendrager is geschikt voor fietsen met frames tot 80 millimeter. Een van de grootste voordelen van deze fietsendrager is dat hij meteen klaar voor gebruik is. Ik hoef hem niet eerst met een ingewikkelde handleiding in elkaar te knutselen. Dankzij het smalle ontwerp kan ik makkelijk meerdere Giro’s naast elkaar op het dak plaatsen. Handig als ik meerdere fietsen mee wil nemen onderweg!

Beste fietsendrager dak 2022 - ( E-bike & carbon fiets) Wielrenner.eu (5)
Eenmaal in het Fit-Lock-systeem bevestigd staat de fiets muurvast. Zelfs bij hogere snelheden merk ik nauwelijks dat er een fiets op mijn autodak staat. Na gebruik klap ik de drager eenvoudig weer in. Deze lichtgewicht fietsendrager heeft een maximaal laadvermogen van 17 kg en is dus niet geschikt voor zwaardere fietsen.

Voordelen

 • Voorgemonteerd
 • Slank ontwerp, neemt weinig ruimte in
 • Sterke fietsendrager
 • Lichtgewicht

Nadelen

 • Maximaal laadvermogen 17 kg, iets minder dan vergelijkbare fietsendragers


» Bekijk de laagste prijs ►


5. Yakima ForkChop

De Yakima ForkChop werkt net wat anders dan de andere fietsendragers uit dit rijtje. De ForkChop bestaat uit twee losse klemmen, zonder frame ertussen dus. Het voordeel daarvan is dat het niet uitmaakt hoe lang mijn fiets of dakdragers zijn. De ForkChop is bovendien makkelijk mee te nemen omdat de twee klemmen zo klein zijn.

(Video) What is THE Best Travelbike [Idworx vs Van Nicholas, Both Premium Expensive Rohloff Travelbikes]

Tijdens het rijden merk ik dat het ook nog eens een stuk minder geluid lijkt te maken, omdat de onderdelen niet rammelen. Om mijn fiets op het dak te zetten moet ik eerst even het voorwiel demonteren. Daarna klem ik de fiets stevig op het dak.

Beste fietsendrager dak 2022 - ( E-bike & carbon fiets) Wielrenner.eu (6)
Er zijn twee versies verkrijgbaar. De standaard versie en een versie met een extra slot. Om mijn fiets extra goed te beschermen kies ik voor de variant met het extra slot. Daarmee zet ik de voorkant van de fiets vast. De Yakima ForkChop heeft een maximaal laadvermogen van 18 kg.

Voordelen

 • Zonder buizen en dus geschikt voor allerlei fietsen en dakdragers
 • Bijzonder sterk en stevig
 • Versie met extra slot verkrijgbaar
 • Fraai compact design

Nadelen

 • Demontage van voorwiel nodig


» Bekijk de laagste prijs ►


6. Menabo Juza

Met slechts 3,3 kg is de Menabo Juza fietsendrager een echte lichtgewicht. Ondanks zijn lage gewicht is de Juza ook geschikt voor mountainbikes. Met verstelbare schuifjes maak ik de drager perfect passend voor mijn fiets.

Tijdens het plaatsen van mijn fiets merk ik dat de klemmetjes niet ver opengaan, daardoor gaat het bevestigen van mijn fiets net wat lastiger dan bij andere fietsendragers. De lagere prijs van de Juza maakt echter een hoop goed.

Beste fietsendrager dak 2022 - ( E-bike & carbon fiets) Wielrenner.eu (7)

De Menabo Juza fietsendrager heeft een maximaal laadvermogen van 15 kg. In vergelijking met andere dragers is dat wat aan de lage kant, maar voor lichte fietsen is dat meer dan prima!

Op de drager zitten dubbele anti-diefstalsloten die gelukkig naar behoren werken. Ik kan rustig ergens een kopje koffie drinken zonder telkens op mijn fiets te hoeven letten. Door het vergrendelingssysteem staat mijn fiets extra goed vast.

Voordelen

 • Goedkoop
 • Lichtgewicht
 • Dubbele anti-diefstalsloten
 • Verstelbaar

Nadelen

 • Fiets wat lastiger in het systeem te bevestigen
 • Klemmen kunnen niet ver openen


» Bekijk de laagste prijs ►


7. SeaSucker Talon QR

De unieke SeaSucker Talon QR dankt zijn naam aan het bijzondere ontwerp: deze fietsendrager maakt namelijk gebruik van zuignappen. Ik vond het best wel spannend om met mijn fiets in de SeaSucker Talon QR rond te rijden. Achteraf was dat nergens voor nodig, de zuignappen zijn super sterk!

Sterker nog, de zuignappen zijn een stuk sterker dan veel andere fietsendragers uit dit lijstje. Door zijn compact ontwerp is het makkelijk om de SeaSucker los te maken en op te bergen.

Beste fietsendrager dak 2022 - ( E-bike & carbon fiets) Wielrenner.eu (8)
Deze fietsendrager is van premium kwaliteit, daar betaal je ook voor. Het prijskaartje van de SeaSucker Talon QR is hoog. Het systeem is echter zo stevig en betrouwbaar dat veel wielrenners al jaren trouw blijven aan de SeaSucker fietsendragers. De SeaSucker Talon QR heeft een maximaal laadvermogen van 20 kg, niet verkeerd!

Voordelen

 • Erg gebruiksvriendelijk
 • Stevig en sterk
 • Compact
 • Geen last van rammelende onderdelen

Nadelen

 • Duur
(Video) Thule ProRide 598


» Bekijk de laagste prijs ►


8. Thule UpRide 599

De Thule UpRide 599 fietsendrager is gemaakt om fietsen zonder framecontact te kunnen vervoeren. Ondanks het feit dat de fiets alleen aan de wielen bevestigd wordt is de Thule Upride 599 heel stevig in gebruik. Tijdens het rijden merk ik eigenlijk niet eens dat er een fiets op het dak staat. De Thule 599 doet precies wat hij moet doen, met twee eenvoudige wielklemmen plaats ik mijn fiets met gemak op het dak.

Beste fietsendrager dak 2022 - ( E-bike & carbon fiets) Wielrenner.eu (9)

Deze universele fietsendrager is geschikt voor allerlei soorten fietsen dankzij alle verstelbare fietsklemmen. Nadat ik de Thule 599 een poosje heb gebruikt heb ik gemerkt dat het niet de meest handzame fietsendrager uit het rijtje is.

Ik kan de drager alleen vanaf rechts bedienen en moet best wat verschillende onderdelen klemmen en vastdraaien. Het gevolg daarvan is natuurlijk wel dat mijn fiets super stevig op het dak blijft staan. De Thule 599 heeft een maximaal laadvermogen van 20 kg.

Voordelen

 • Fietsendrager zonder framecontact, geen risico op schade aan het frame dus
 • Universeel
 • Stevig en sterk
 • Maximaal laadvermogen van 20 kg

Nadelen

 • Alleen vanaf rechts te bedienen
 • Werkt niet met spatborden


» Bekijk de laagste prijs ►


9. Twinny Load Fietsendrager Dak

De Twinny Load is een van de meest bijzondere fietsendragers voor op het dak. Deze fietsendrager is gemaakt van aluminium, waardoor hij slechts 2,5 kg weegt. Toch kan deze drager een gewicht van maar liefst 30 kg dragen! Mede daardoor merk ik dat het een erg stabiel systeem is. Het is ook nog eens de goedkoopste fietsendrager uit ons lijstje. De Twinny Load is een eenvoudige drager zonder al te veel poespas.

Beste fietsendrager dak 2022 - ( E-bike & carbon fiets) Wielrenner.eu (10)

Deze fietsendrager maak ik door middel van U-beugels vast aan de dragers op het dak. Persoonlijk vind ik dat het systeem soepel werkt, het doet eigenlijk precies wat het belooft. Dankzij de framehouder voel ik dat mijn fiets heel stabiel staat, zelfs op hobbelige wegen. De eerste montage verliep niet vlekkeloos, maar nu ik het onder de knie heb gaat het eigenlijk best snel!

Voordelen

 • Goedkoop
 • Lichtgewicht
 • Sterk
 • Stabiel

Nadelen

 • Lastiger te monteren
(Video) FIETS MEENEMEN IN DE AUTO: Zo doe je dat


» Bekijk de laagste prijs ►


10. SeaSucker Mini Bomber

De SeaSucker Mini Bomber is de enige fietsendrager uit deze lijst die maar liefst twee fietsen kan dragen! Desondanks is het ontwerp van deze fietsendrager toch heel compact. Ik heb gemerkt dat ik het veel fijner vind om de fietsendrager na gebruik op te bergen, dat is met dit systeem geen probleem. De zuignappen van de SeaSucker Mini Bomber zijn ontzettend sterk.

Door middel van een pompje laat ik de zuignappen vacuüm zuigen op het dak. Dat werkt eigenlijk heel eenvoudig. Eenmaal klaar staan mijn fietsen ook echt muurvast.

Beste fietsendrager dak 2022 - ( E-bike & carbon fiets) Wielrenner.eu (11)

Doordat ik de SeaSucker Mini Bomber met zuignappen kan bevestigen is de fietsendrager geschikt voor vrijwel iedere personenauto. Door een compatibele adapter te kopen kan ik fietsen met allerlei verschillende voorvorkaansluitingen vervoeren. De SeaSucker Mini Bomber heeft een maximaal laadvermogen van 20 kg per fiets.

Voordelen

 • Kan 2 fietsen dragen
 • Compact
 • Makkelijk systeem
 • Erg sterk

Nadelen

 • Demontage van voorwiel nodig


» Bekijk de laagste prijs ►


 • Spring naar
 • Gewicht
 • Ebike op dak drager
 • Aanbieding
 • Meteen kopen:
 • Sale 1
 • Sale 2

Inhoudsopgave:

 • Gewicht
 • Ebike op dak drager
 • Aanbieding

Dak fietsendrager voor het meenemen van je fiets op het dak

Natuurlijk vinden we een fietsendrager voor op de trekhaak handiger dan van die dakgoten op het dak van de auto, maar wat nu als je geen trekhaak hebt? Wellicht heb je die nooit laten monteren op je auto, heb je een elektrische auto of hangt er al een caravan aan die trekhaak 🙂 Wat doe je dan? Op zo’n moment komt een dak fietsendrager goed van pas en tegenwoordig heb je echt veilige makkelijk te bedienen modellen dakdragers. Op die goede fietsendrager staat je fiets net zo stevig en om eerlijk te zijn ook mooier. Ik vind persoonlijk die dak fietsendragers met fietsen in de goot op het dak (of met het voorwiel in de beugel) altijd wel een stoer gezicht.

Denk aan het gewicht

Let op het gewicht van je fiets. Het nadeel van een fietsendrager op het dak is namelijk het maximaal te dragen gewicht van de fiets (met spullen). De fietsendrager, maar ook vooral het dak van je auto, hebben namelijk een maximaal te dragen gewicht. En dat gaat meestal niet verder dan 20 kilo voordat het wordt afgeraden.

Ebike op dak drager op de auto

Dat betekent dat je met een fietsendrager op het dak van je auto volgens de voorschriften van de autofabrikant en van de dakdragerfabrikant maar één racefiets (bekijk ook de beste racefiets fietsendrager) of mountainbike kunt meenemen. Een normale toerfiets of stadsfiets kan ook wel, maar voor een elektrische fiets is de beperking van 20 kilo vaak een belemmering. Of hij moet licht zijn en je moet de accu eruit kunnen halen (wat eigenlijk altijd wel kan), dan zou het net kunnen.

Aanbieding

De beste dak fietsendrager is makkelijk te monteren, veilig in het gebruik en natuurlijk betaalbaar!

Vind de beste deal

Wil je direct de mooie dak fietsendrager aanbiedingen zien en geen deal missen? Bekijk hier snel en simpel alle actuele sales op een rij ► Dat scheelt je tijd en dan wordt het dak fietsendrager pakketje lekker makkelijk bezorgd!

Betrouwbaar kopen

Bekijk laagsteprijs ►

Bij het online kopen is betrouwbaarheid, snelheid en uiteraard de beste prijs belangrijk. Vergelijk de prijzen van onze favoriete shops die snel, gratis leveren en ze echt op voorraad hebben:

 • » Winnaar ►
 • » Wielrenner.shop ►
 • » Bol.com ►

Meer technische info

NB De garantie van een fietsendrager is meestal 2 of 3 jaar en voor een fietsendrager zonder trekhaak is een CE wel verplicht en een TUV keurmerk ook bij de aanbieders ervan. Sommigen hebben ook het vrijwillige (maar goede) GS (Geprüfte Sicherheit) certificaat en ook al kies je voor de beste trekhaak fietsendrager, het is goed om te weten dat hij voldoet aan de beste keurmerken naast een lange garantie.Bekijk de beste dak fietsendrager sale aanbieding ►

(Video) Tesla Franz Von Holzhausen Keynote Address 2017 Audio Only W/Subs

Top Articles

Latest Posts

Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated: 12/18/2022

Views: 6082

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.