Dell Ultrasharp 32 6K-skjerm (U3224KB) anmeldelse: Alle pikslene og et fantastisk 4K UHD-webkamera gjør denne ene FANTASTISKE skjermen - WebSetNet (2023)

Dells nye 32-tommers 6K-skjerm pakker mye kraft, og leverer 220 PPI og enestående fargekalibrering for grafikkproffer. Men de innebygde høyttalerne, 4K UHD-webkamera (med Windows Hei), og USB-hub foran setter denne skjermen over toppen, noe som gjør den til en av de beste på markedet for de som har penger.

Pros

 • +Ekstremt høy oppløsning og PPI
 • +Utmerket fargekalibrering
 • +Anti-reflekterende
 • + Innebygd 4K UHD-webkamera er fenomenalt
 • +Front USB-hub og lyd er ekstra fordeler

Ulemper

 • -Dyrt
 • -Bruker miniDP
 • -Opp og nedstrøms porter er litt forvirrende
Hvorfor du kan stole på Windows Central Våre ekspertvurderinger bruker timer på å teste og sammenligne produkter og tjenester, slik at du kan velge det beste for deg. Finn ut mer om hvordan vi tester.

La oss få dette på det rene: Dells nye Ultrasharp 32 6K-skjerm (U3224KB) koster iøynefallende $3,199. Men foruten en av de mest høyoppløselige skjermene jeg har sett på en stasjonær skjerm (det er ikke Apple), har den en fantastisk teknologi som gjør den til mye mer enn bare en 32-tommers skjerm med høy oppløsning.

Jeg har brukt den siste uken på å bruke Ultrasharp 32 6K-skjermen (U3224KB), som har vært en fantastisk opplevelse.

Her er grunnen til at Ultrasharp 32 6K-skjermen (U3224KB) er verdt den høye prislappen Dell ber om. Og hvorfor det er den beste skjermen jeg har brukt i over 15 år med dekning av PC-teknologi.

Ultrasharp 32 6K (U3224KB): Priser og tilgjengelighet

Dell Ultrasharp 32 6K-skjerm (U3224KB) anmeldelse: Alle pikslene og et fantastisk 4K UHD-webkamera gjør denne ene FANTASTISKE skjermen - WebSetNet (1)

Dell Ultrasharp 32 6K (U3224KB)-skjermen er nå tilgjengelig for kjøp via Dell.com for $3,199 4,289.99 (US) eller $ XNUMX XNUMX (CA).

Det er ingen konfigurasjonsalternativer, og på grunn av prisen og begrenset demografi, er det usannsynlig at denne skjermen dukker opp på ditt lokale Best Buy. Likevel vil det sannsynligvis ende opp på Amazon.com, B&H Photo og andre avanserte elektroniske forhandlere i løpet av de kommende ukene.

Ultrasharp 32 6K (U3224KB): Førsteinntrykk og oppsett

Dell Ultrasharp 32 6K-skjerm (U3224KB) anmeldelse: Alle pikslene og et fantastisk 4K UHD-webkamera gjør denne ene FANTASTISKE skjermen - WebSetNet (2)

Ultrasharp 32 6K (U3224KB) vises i en typisk Dell-boks med et håndtak som er lett å bære. Når du åpner den, blir du møtt uten skum eller plast og i stedet et pappbasert system for å holde og beskytte skjermen, noe som er utmerket for miljøet.

Jeg elsker å sette opp Dell-skjermer; det tar to minutter, og ingen verktøy er nødvendig.

Skjermen har tre deler: Skjerm, vertikal stativ og sokkel. Det vertikale stativet og sokkelen festes, og du skru det inn ved hjelp av den verktøyløse skruen nederst. Deretter skyver du stativets feste inn på baksiden av Ultrasharp 32 6K (U3224KB), hvor det ganske enkelt klikker seg inn. Du kan like enkelt løsne monteringen ved å trykke på en knapp nederst for å frigjøre stativet.

Dell Ultrasharp 32 6K-skjerm (U3224KB) anmeldelse: Alle pikslene og et fantastisk 4K UHD-webkamera gjør denne ene FANTASTISKE skjermen - WebSetNet (3)

For kabler inkluderer Dell kabler for en mini-DisplayPort (mDP til mDP), en USB 3.2 Type A til Type-C og en Thunderbolt 4 (vurdert til 240W), sammen med kabelen for strøm. Type-C / Type-A-kabelen er for data oppstrøms, og gir strøm til den innebygde USB-huben og 4K HDR-webkameraet. En fabrikkkalibreringsrapport viser også at skjermens farger vil være så nøyaktige som mulig.

Merkelig nok er ingen HDMI-kabel inkludert, selv om en enkelt HDMI 2.1-port er tilgjengelig som inngang. Like rart, mens skjermen tar mini-DisplayPort (mDP), er den andre enden også mDP i stedet for en full DisplayPort-kontakt, som du vanligvis finner på avanserte grafikkort.

Thunderbolt 4-kabelen er ideell for de som vil drive denne skjermen med sin bærbare datamaskin som enten primær eller sekundær inngang (en KVM-svitsj er innebygd). Den ene kabelen håndterer alt, inkludert 4K-webkameraet og 140W pass-through-lading.

Ultrasharp 32 6K (U3224KB): Funksjoner

Dell Ultrasharp 32 6K-skjerm (U3224KB) anmeldelse: Alle pikslene og et fantastisk 4K UHD-webkamera gjør denne ene FANTASTISKE skjermen - WebSetNet (4)

La oss komme til stjernen i showet: Den 32-tommers 6144 x 3456 (60Hz) skjermen med IPS Black Technology. Den er rett og slett nydelig, og 32 tommer er en av de beste størrelsene for en skjerm med så mange piksler, noe som resulterer i ideelle 220 piksler per tomme (PPI).

Dell UltraSharp 32 6K-skjerm

Pris: $ 3,200
Skjerm størrelse: 32-tommers
oppløsning: 6K
Type: IPS svart (LG)
Farge: VESA-skjerm HDR 600
Oppdateringsfrekvens: 60Hz
Lysstyrke: 500 nits
Kamera: 4K HDR m/Windows Hallo
porter: Thunderbolt 4 (opptil 140W kraft)

HDR 600 støttes, selv om det er innfødt Windows HDR-støtte er det ikke.

For første gang bruker jeg en skrivebordsskjerm der nei, jeg kan ikke se pikslene, og teksten ser veldig skarp ut. Skjermbilder er morsomt store på over 2 MB, men er fantastiske for deling eller publisering av medier.

IPS Black Technology er ment å levere en opplevelse som nærmer seg, men ikke helt samsvarende, de dype sortene på AMOLED-skjermer, men med fordelene til IPS. LG står bak teknologien, som forbedrer kontrastforholdet og visningsvinklene (spesielt når det kombineres med den anti-reflekterende designen til U3224KB). Teknologien er god, og fargene ser sterke og lyse ut, selv om det fortsatt er langt fra AMOLED. Det er sannsynligvis en god ting siden AMOLED, selv om det er flott å se på, kan være anstrengende for øynene etter noen timer og litt for intenst for noen.

Dell Ultrasharp 32 6K-skjerm (U3224KB) anmeldelse: Alle pikslene og et fantastisk 4K UHD-webkamera gjør denne ene FANTASTISKE skjermen - WebSetNet (5)

Dell inkluderer et vippbart 4K HDR 8 MP webkamera med 5X digital zoom innebygd på toppen av skjermen, og få dette … det er fantastisk. Faktisk er det uten tvil det beste webkameraet jeg noen gang har brukt. Du kan se det i aksjon nedenfor i et nylig intervju jeg gjorde (Merk: bakgrunnsuskarpheten skyldes NVIDIA-kringkasting):

Hvem er klar for overgangen til #AI? 🤖@Daniel_Rubino og Jim Worden undersøker det grunnleggende i Alphabet med @NPetallides, og ser på hvilke teknologiselskaper som er best posisjonert for å forbedre tilbudene sine for fremtiden: https://t.co/LL1AhavJ7nKan 10, 2023

Porter er mange, men ikke for mange, ettersom få GPUer vil håndtere flere skjermer når en er 6K. Det er mDP 2.1, Thunderbolt 4 og HDMI 2.1 for innganger sammen med Ethernet, Thunderbolt 4 nedstrøms, USB-C oppstrøms, to USB-A og USB-C (15W).

Men å, det er så mye mer ved denne skjermen.

Dell Ultrasharp 32 6K-skjerm (U3224KB) anmeldelse: Alle pikslene og et fantastisk 4K UHD-webkamera gjør denne ene FANTASTISKE skjermen - WebSetNet (6)

Dette kameraet er også stappfullt av funksjoner, inkludert:

 • Innebygd personvernlukker
 • Windows Hei ansiktsgjenkjenning
 • Nærhetsdetektor
 • Tilt-justerbar
 • Dell-programvare for å spore, zoome og konfigurere automatisk AI

Den innebygde lukkeren åpnes og lukkes basert på dagens bruk og er ganske vill. Uavhengig av app, åpnes den ganske enkelt når du slår på kameraet. Så, for eksempel, slå på PC-en (eller gjenoppta), vil lukkeren åpnes, bruk Windows Hei for å logge deg på Windows, så smekk, og dette skjer ofte selv før jeg ser påloggingsskjermen!

Dell Ultrasharp 32 6K-skjerm (U3224KB) anmeldelse: Alle pikslene og et fantastisk 4K UHD-webkamera gjør denne ene FANTASTISKE skjermen - WebSetNet (7)

Flankerende det utmerkede kameraet er to 14W-høyttalere og dual-array-mikrofoner. Selv om høyttalerne ikke vil erstatte mine Razer Nomos på 500 dollar, er de gode nok for jobbbruk, spesielt siden du kan stille høyttaleren til stemme (ved å bruke innstillingene på skjermen), noe som gjør den ypperlig for bruk av videosamtaler. Det er til og med romlig separasjon når du bruker filmlydmodus. Bassen mangler, men dette er de beste skjermhøyttalerne jeg har brukt.

Dell Ultrasharp 32 6K-skjerm (U3224KB) anmeldelse: Alle pikslene og et fantastisk 4K UHD-webkamera gjør denne ene FANTASTISKE skjermen - WebSetNet (8)

Å komme til bunnen av Ultrasharp 32 6K og Dell har et annet triks: En pop-out USB-hub. Trykk inn på venstre side, og en hub med to Type-C- og én Type-A-port faller ned, noe som gjør det superenkelt å koble til midlertidig periferiutstyr som en minnepinne og kortlesere uten å strekke seg etter PC-en. Sett den deretter tilbake i chassiset, og den er borte hvis du ikke lenger trenger den.

Dell Ultrasharp 32 6K-skjerm (U3224KB) anmeldelse: Alle pikslene og et fantastisk 4K UHD-webkamera gjør denne ene FANTASTISKE skjermen - WebSetNet (9)

For enkelhets skyld har Ultrasharp 32 6K (U3224KB) også LED-knapper på den nedre rammen for å legge på samtaler, kontrollere og dempe volumet og slå videokameraet på og av. Knappene fungerer bra nok, og de lyser bare når fingrene dine kommer nær dem, men jeg fant meg ikke i å strekke meg etter dem under møter da jeg kunne muse over eller bruke Razer-tastaturet i stedet.

Dell Ultrasharp 32 6K-skjerm (U3224KB) anmeldelse: Alle pikslene og et fantastisk 4K UHD-webkamera gjør denne ene FANTASTISKE skjermen - WebSetNet (10)

Ultrasharp 32 6K har også andre fordeler, som en innebygd KVM-svitsj (tastatur, video og mus), som lar deg koble til to enheter samtidig mens du bruker ett tastatur og en mus for å kontrollere begge. I tillegg støttes også bilde-for-bilde (PbP) og bilde-i-bilde (PiP).

For programvare vil du bruke Dell Display Manager, som lar deg konfigurere snapping-soner for din windows, juster lysstyrke og kontrast via programvare, bytt innganger og mer, alt uten å berøre skjermen fysisk. Du trenger også Dell Peripheral Manager, som aktiverer og lar deg kontrollere 4K HDR-webkameraet, inkludert fargeforhåndsinnstillinger, sporing og mer.

Dell Ultrasharp 32 6K-skjerm (U3224KB) anmeldelse: Alle pikslene og et fantastisk 4K UHD-webkamera gjør denne ene FANTASTISKE skjermen - WebSetNet (11)

Til slutt, å være en så stor skjerm gjør Dells utmerkede stativ at skjermen kan justeres vertikalt, og går så lavt som 1.5 tommer, noe som gir en mer naturlig opplevelse i øyehøyde. Likevel kan den også gå opp til rundt 7.5 tommer for de som trenger mye mer klaring. I tillegg kan denne skjermen rotere vertikalt for de som ønsker en høyere 6K-opplevelse.

Ultrasharp 32 6K (U3224KB): Benchmarks

Dell Ultrasharp 32 6K-skjerm (U3224KB) anmeldelse: Alle pikslene og et fantastisk 4K UHD-webkamera gjør denne ene FANTASTISKE skjermen - WebSetNet (12)

Du forventer at en 3,200K-skjerm på $6 har et godt fargespekter, og Dell leverer. I testene mine fikk Ultrasharp 32 6K (U3224KB) 100 % sRGB, 100 % DCI-P3 og 91 % AdobeRGB, noe som gjør den til en av de mest fargenøyaktige skjermene jeg har brukt.

Lysstyrken er også god, den topper seg på 490 nits mens den når bare 30 nits når den er satt til null prosent. Dette lysstyrkenivået er 500 nits (HDR 600), men er også lysere enn de fleste andre skjermer på markedet.

Ultrasharp 32 6K (U3224KB): Konkurransen

Dell Ultrasharp 32 6K-skjerm (U3224KB) anmeldelse: Alle pikslene og et fantastisk 4K UHD-webkamera gjør denne ene FANTASTISKE skjermen - WebSetNet (13)

Det er ikke mye konkurranse i denne ultra-premium skjermplassen, ettersom de fleste aldri kommer til $3,000 eller høyere skjermer, som er reservert for grafikere eller noen som har penger å brenne.

Den mest åpenbare konkurransen til Ultrasharp 32 6K (U3224KB) er Apples 32-tommers Pro Display XDR, som koster $1,800 mer til $4,999. Apples skjerm blir mye lysere med 1,600 nits, har nano-teksturglass, Extreme Dynamic Range (XDR), 576 full-array lokale dimmingssoner, Dolby Vision, HDR10 og mye tynnere rammer. Imidlertid mangler den et 4K HDR-webkamera, to 14W-høyttalere, mikrofoner og en USB-hub foran for enkel tilgang sammen med KVM.

Mens Pro Display XDR teknisk sett fungerer med en Windows PC, den eneste tilgjengelige tilkoblingen er Thunderbolt 3 Type-C. Dessverre tilbyr mange skjermkort ikke dette som et portvalg for display out, noe som krever at du går inn i Type-C-omformere (f.eks. Belkin USB-C til DisplayPort-kabelen), som kan bli rotete av kompatibilitetsårsaker når du prøver å treffe 6K med Pro Display XDR (selv om det burde fungere).

Si at du var OK med Dell, men ønsket mer ... men også mindre. De UltraSharp 32 8K-skjerm (UP3218K) (åpnes i ny fane) har samme 31.5-tommers skjermstørrelse, men den hopper til en oppløsning på 7680 x 4320 eller 8K, som er en støt til 280 PPI. Du får også supertynne InfinityEdge-rammer og en USB 3.0-hub, men du slipper litt lysstyrke, høyttalere og et pent 4K HDR-webkamera. Prisen går også opp til $4,024, som er nesten $1,000 mer enn Ultrasharp 32 6K (U3224KB), men nevnte jeg at den er 8K?

LG tilbyr 27MD5K-B Ultrafine, som gir en 5K-oppløsning (5,120 2,880 x 27 500) i en mindre 4-tommers pakke. Den treffer også 3 nits, men hadde bare Thunderbolt 6 og færre porter (bare én TB27, tre Type-C), men du får et innebygd kamera og høyttalere, selv om de helt sikkert vil være dårligere sammenlignet med Dells nyeste 5K-skjerm. På den annen side koster 1,175MDXNUMXK-B Ultrafine XNUMX dollar, noe som er betydelig rimeligere.

Til slutt, hvis du liker alt her, men vil bruke mye mindre, tilbyr Dell 2022 UltraSharp 32 4K (U3223QZ) (åpnes i ny fane) for $1,280. Men igjen, du faller til en 4K-oppløsning og har fortsatt IPS Black Technology og doble 14W-høyttalere. Selv om du får et lignende kamera, virker det ikke så avansert som det som er omtalt i Ultrasharp 32 6K (U3224KB), og skjermen er HDR 400, så ikke så lyssterk.

Ultrasharp 32 6K (U3224KB): Bør du kjøpe?

Dell Ultrasharp 32 6K-skjerm (U3224KB) anmeldelse: Alle pikslene og et fantastisk 4K UHD-webkamera gjør denne ene FANTASTISKE skjermen - WebSetNet (14)

Du bør kjøpe dette hvis ...

 • Du er en grafisk designer som trenger fargenøyaktighet og høy oppløsning
 • Du har mye penger og vil ha det beste
 • Du bruker hele dagen på videosamtaler og nyter et utmerket samarbeidsverktøy
 • Du tror 4K er for tullinger

Du bør ikke kjøpe dette hvis ...

 • Å bruke 3,200 dollar på en skjerm høres vanvittig ut
 • Du trenger ikke en innebygd høyttaler og foretrekker ditt nåværende webkamera
 • Du tror 6K er for tullinger og vil ha 8K

Det er ingen måte å snurre denne anmeldelsen på annet enn å si at Dell Ultrasharp 32 6K (U3224KB) er den kuleste og fineste skjermen jeg noensinne har sett eller brukt. Jada, Dells gigantiske UltraSharp 43 4K USB-C Hub Monitor (U4323QE), som jeg også vurderer, er en helvetes opplevelse å være 43 tommer og ikke buet. Likevel er det ingen argumentasjon for at 6K på 32 tommer er en fantastisk prestasjon og et alternativ for de som trenger (eller ønsker) det høye antallet piksler per tomme.

Det som imidlertid overrasket meg var hvor bra webkameraet er sammenlignet med alle tredjepartsalternativer. Selvfølgelig forventet jeg ikke at den skulle være den beste, noe som betyr at Dell bør rive den ut og selge den på egen hånd (den tørker gulvet med Dell UltraSharp Webcam fra slutten av 2021). likevel, Windows Hei, effektiv AI-sporing og en innovativ personvernslukker er en absolutt glede å bruke.

Dell Ultrasharp 32 6K-skjerm (U3224KB) anmeldelse: Alle pikslene og et fantastisk 4K UHD-webkamera gjør denne ene FANTASTISKE skjermen - WebSetNet (15)

Pokker, selv de doble 14-watt-høyttalerne er bedre enn forventet, siden nesten alle høyttalere på skjermen er søppel.

Jeg kunne klage på prisen, men med tanke på spesifikasjonsarket og hvor mye billigere det er sammenlignet med Apple, virker det rimelig.

Min eneste klage er litt forvirring angående skjerminnganger, nedstrøms for videokameraet og tilkobling av oppstrømsportene, noe som blir litt vanskelig, men er ikke Dells feil i seg selv. Den enkleste måten å bruke denne skjermen på er med en bærbar datamaskin og en Thunderbolt 4-tilkobling: Én kabel for å styre dem alle.

Legge det mindre grepet til side, hvis du ville ha 6K og en utmerket Windows Hei kamera for din stasjonære PC (eller bærbare oppsett), så finner du ikke noe bedre enn denne Dell Ultrasharp 32 6K (U3224KB), noe som gjør det veldig enkelt å anbefale forutsatt at du har råd til det.

Dell Ultrasharp 32 6K-skjerm (U3224KB) anmeldelse: Alle pikslene og et fantastisk 4K UHD-webkamera gjør denne ene FANTASTISKE skjermen - WebSetNet (16)

Dell UltraSharp 32 6K-skjerm (U3224KB)

Dells utrolige nye 32-tommers 6K-skjerm setter standarden for PPI, kvalitet og funksjonssett takket være det fantastiske 4K UHD-webkameraet, høyttalerstangen og USB-huben.

Relaterte innlegg:

 1. Dell UltraSharp 32 6K-skjerm (U3224KB) anmeldelse: Den eneste skjermen du noensinne vil trenge
 2. Dell UltraSharp 34" Curved Monitor (U3423WE) anmeldelse: Mindre skjerm, mer verdi
 3. Dell UltraSharp 34 Curved USB-C Hub Monitor (U3423WE) anmeldelse: Det beste for mest mulig produktivitet
 4. Beste skjerm 2021: De beste 1080p, 1440p, 4K og ultrawide skjermene å kjøpe
 5. Beste Windows bærbar PC i 2022
 6. Dell XPS 15 (2023) anmeldelse: Den beste 15-tommers bærbare datamaskinen i et krympende marked
 7. Dell XPS 13 (2022) vs Dell XPS 13 2-i-1 (2022): Hva er forskjellene?
 8. De beste ultrabrede skjermene i 2023
 9. Hva er HDR? Hvorfor HDR vil forbedre filmvisningen din
 10. Hva er HDR? Hvorfor HDR vil forbedre filmvisningen din
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated: 03/05/2023

Views: 6067

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.