Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (2023)

Table of Contents
Weersverwachting met Weersverwachting frankfurt 14 dagen - en op deze datum in andere jaren Weersverwachting frankfurt 14 dagen met Europese weerkaart Weersverwachting frankfurt 14 dagen Uitgebreide neerslagradar en regenradar Actuele beelden neerslag en intensiteit Onweer en bliksem. Gaat het onweren? Weerwaarschuwing Nederland Code groen: niets aan de hand Code geel: wees alert en houd het weer in de gaten Code oranje: kans op gevaarlijk en extreem weer Code rood: weeralarm! Wees voorbereid Weersverwachting frankfurt 14 dagen - temperatuur Hittegolf of koudegolf? Zonradar en UV index Zonkrachtschaal Weersverwachting frankfurt 14 dagen - neerslag Nederland Betekenis van de kaarten Weersverwachting frankfurt 14 dagen - windradar Nederland Zicht en vochtigheid Zicht (meters) Zicht (meters) Droogtemonitor Neerslagtekort Relatieve luchtvochtigheid Klimaat Klimaat met gemiddelde temperatuur per maand Begripsbepaling Windkracht Windrichting Minimumtemperatuur Middagtemperatuur Neerslaghoeveelheid Neerslagkans Zonneschijnpercentage Windschaal van Beaufort (bft) Handige weer websites Weersverwachting flensburg Weersverwachting bhutan Weersverwachting beers Weersverwachting maand juli 2020 Ijsland weersverwachting Weersverwachting pitztal Weersverwachting brugelette Biesbosch weersverwachting Dalyan weersverwachting Weersverwachting ibia Weersverwachting vlissingen Weersverwachting amersfoort 30 dagen Weersverwachting biddinghuizen 14 dagen Weersverwachting eifel altenahr Banja luka weersverwachting Weersverwachting best per uur Weersverwachting köln Weersverwachting orpierre Weersverwachting le castellet Weersverwachting tiel per uur Weersverwachting balen 14 daagse weersverwachting baarn Weersverwachting voor 7 dagen 14 daagse weersverwachting valras plage Weersverwachting brefa Weersverwachting kirchheim Weersverwachting in nieuwegein Renkum weersverwachting Weersverwachting haarlem zaterdag Weersverwachting kestert duitsland Videos

Regenradar 3 uur vooruit ⇨

Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (1)

Zoom uit met de Europese radar ⇨

Breedbeeld ⇲

Het weer vandaag. Buien radarmet live neerslag radar, bliksemradar en actuele temperatuur. Hoe donkerder de radarbeelden, hoe intenser de neerslag. Volg de richting, snelheid en intensiteit van de actuele buien.

WeerwaarschuwingenCode groen: geen waarschuwingen | Code geel: kans op gevaarlijk weer | Code oranje: kans op extreem weer | Code rood: weeralarm!

Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (2)

Ga direct naar:

Weersverwachting met Weersverwachting frankfurt 14 dagen - en op deze datum in andere jaren

Bekijk hier welk Weersverwachting frankfurt 14 dagen het was of wordt door andere jaren met dezelfde datum te vergelijken. Dit is zeer handig wanneer je een activiteit op deze datum plant en een weersvoorspelling wilt doen.

Klik hier voor de weerhistorie en weersverwachting per jaar en dag

Weersverwachting frankfurt 14 dagen met Europese weerkaart

Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (3)

Weersverwachting frankfurt 14 dagen

Weersverwachting frankfurt 14 dagen. Weersverwachting voor de komende dagen. Op de eerste afbeelding staat de weersverwachting voor vandaag, op de tweede kaart de verwachting voor vannacht op de derde kaart het weerbericht voor morgen. Iedere weerkaart toont de temperatuur en de windrichting met windkracht per regio in het land. Het pictogram geeft aan of welke weertype er verwacht wordt zoals bewolking, regen, mist, onweer en zon.

Weer vandaag
Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (4)

Nacht
Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (5)

Weerbericht voor morgen
Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (6)

Uitgebreide neerslagradar en regenradar

Weersverwachting frankfurt 14 dagen. De live beelden met de weersverwachting.

Actuele beelden neerslag en intensiteit

Volg richting, snelheid en de intensiteit van de actuele buien. Deze neerslag radar geeft de neerslag en bliksem weer maar niet de actuele bewolking. De actuele bewolking kan je bekijken via de satellietbeelden van de motregenradar.

Onweer en bliksem. Gaat het onweren?

Er treedt onweer op bij wrijving tussen sterk stijgen warme lucht en snel dalende koude lucht. Op onderstaande onweerradar met neerslag, bliksem en temperatuur zie je de actuele bliksemactiviteit boven Nederland en een deel van België.

(Video) Weerbericht: komt er meer sneeuw aan? ❄️ | Code Oranje! 🟧

Neerslagradar van het KNMI met windkracht (bft)
Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (7)

Motregenradar
Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (8)

Satelliet en bewolkingsradar
Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (9)

Bekijk hier de actuele weerwaarschuwingen voor Nederlandvan vandaag en morgen. Indien de kaart groen is, dan zijn er geen waarschuwingen. Deze waarschuwingen komen van het KNMI. Het KNMI geeft waarschuwingen bij regen, gladheid en sneeuw, onweer, windstoten, hitte en kou, zicht en hozen.

Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (10)

Vandaag

Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (11)

Morgen

Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (12)

Code groen: niets aan de hand

Code groen geeft aan dat er geen bijzonderheden te melden zijn. Er is geen reden tot een waarschuwing.

Code geel: wees alert en houd het weer in de gaten

Bij code geel dien je het weer goed in de gaten te houden. Er is dan kans op gevaarlijk weer. Wanneer je de weg op gaat, bereid je dan voor. Code geel kan 48 uur van tevoren worden uitgegeven.

Code oranje: kans op gevaarlijk en extreem weer

Bij code rood is er kans op extreem of gevaarlijk weer. Je dient je voor te bereiden op het slechte weer door zaken bijvoorbeeld vast te zetten aan je huis, niet op pad te gaan en beschermende kleding klaar te leggen. Bij code oranje is er kans op schade, letsel en overlast. Code oranje kan heel lokaal optreden en wordt 24 uur van tevoren afgegeven.

Code rood: weeralarm! Wees voorbereid

Code rood geeft aan dat er een weeralarm is welke grote invloed kan hebben op de samenleving. Code rood kan voor veel schade, letsel en overlast zorgen. Code rood wordt op zijn vroegst 12 uur voordat het zich voordoet uitgegeven.

Weersverwachting frankfurt 14 dagen - temperatuur

Op onderstaande kaart vind je de temperatuur van vandaag in Nederland. De contourlijnen zijn de waardes van de verschillende weerstations. Lokaal kunnen er kleine verschillen optreden. Hoe donkerde de kleur, hoe warmer het is.

Op onderstaande kaarten zie je de actuele temperatuur in Nederland. Ook zie je het temperatuurverloop in De Bilt van deze maand. De rode lijn geeft de maximale temperatuur per dag aan. De blauwe lijn geeft de minimale temperatuur aan (meestal rond zonsopkomst). De groene lijn geeft vervolgens het gemiddelde aan van de groene en blauwe lijn.

Temperatuur vandaag
Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (13)

Maximumtemperatuur
Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (14)

Minimumtemperatuur
Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (15)
Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (16)
(Video) Winterse neerslag op komst? ❄️

Hittegolf of koudegolf?

Er is sprake van een hittegolf wanner er in De Bilt minimaal 5 zomerse dagen zijn van 25 Graden Celcius of hoger en drie van deze dagen dienen tropisch te zijn. Tropische dagen zijn dagen waarop het warmer is dan 30 Graden Celcius.

Wanneer er vijf ijsdagen (maximale temperatuur dient lager te zijn dan 0 Graden Celcius) zijn in De Bilt met daarbij drie dagen strenge vorst, spreken we van een koudegolf. Het is strenge vorst wanneer de minimumtemperatuur lager is dan minus 10 Graden Celcius.

Zonradar en UV index

Onderstaande kaarten tonen de UV index en zonkracht voor vandaag en morgen. De index is wordt weergegeven indien het bewolkt en wanneer het onbewolkt is. De UV index kan in ons land variëren van 0 tot 8.

Zonkrachtschaal

 • Zonkracht1 1-2: met een zonkracht van 1-2 zal de huid niet snel verbranden. Je kan dan prima 50-100 minuten met een onbeschermde huid in de zon.
 • Zonkracht 3-4: de kans dat je huid verbrandt is minder snel. Je zou onbeschermd zo’n 25-35 minuten in de zon met je huid in de zon kunnen.
 • Zonkracht 5-6: je huid kan vrij snel verbranden. Je kan maximaal 10-15 minuten met een onbeschermde huid in de zon.
 • Zonkracht 7-8: je huid kan zeer snel verbranden. Je kan volgens de KWF Kankerbestrijding minder dan 10 minuten met onbeschermde huid in de zon.

Zonkracht en UV index vandaag
Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (17)

Zonkracht en UV index morgen
Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (18)

Weersverwachting frankfurt 14 dagen - neerslag Nederland

Op de onderstaande kaart vind je de neerslagsom van de afgelopen 24 uur in Nederland. In de andere neerslagkaart vind je de neerslagsom van de afgelopen maand.

Betekenis van de kaarten

Op de 24-uurs neerslagkaart staat de neerslag per locatie met het aantal millimeter aangegeven. Hoe donkerder de kleur, hoe meer neerslag er is gevallen in de afgelopen dag. Bij het maandoverzicht staat het aantal millimeters per locatie per maand. Het maandoverzicht geeft de som weer van de huidige maand. Het aantal dagen staat weergegeven in de kaart.

Neerslag: 24-uur som
Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (19)

Neerslag afgelopen maand
Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (20)

Weersverwachting frankfurt 14 dagen - windradar Nederland

Onderstaande kaarten geven de windkracht, windstoten en windsnelheid aan in Nederland. De waardes worden iedere 10 minuten geüpdatet. De windkracht wordt weergegeven in Beaufort (bft), de windstoten in kilometers per uur en de windsnelheid in meters per seconde.

Windkracht (bft)
Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (21)

Windstoten (km/uur)
Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (22)

Windsnelheid (m/s)
Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (23)

(Video) Weerbericht donderdagmiddag: Stevige buien

Zicht en vochtigheid

Onderstaande afbeeldingen geven het zicht aan in meters van vandaag. En het relatieve vochtigheidspercentage.

Zicht (meters)

Bij een rode stip is het zicht minder dan 100 meter. Bij een gele stip is het zicht 200-1000 meter. Een lichtblauwe stip geeft aan dat het zicht tussen de 1000 en 5000 meter is. Een blanco stip geeft aan dat het zicht meer dan 5000 meter is. Het is dan volledig helder zicht.

Zicht (meters)

Het relatieve vochtigheidspercentage wordt aangegeven in procenten. De relatieve luchtvochtigheid is een verhouding die aangeeft hoeveel waterdamp lucht bevat ten opzichte van de maximale hoeveelheid waterdamp die de lucht kan bevatten. Een waarde van 100% wijst op de maximale hoeveelheid waterdamp: de lucht is dan verzadigd.

Zicht in meters
Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (24)

Relatieve vochtigheid in %
Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (25)

Droogtemonitor

Overzicht van de neerslag en verdamping in Nederland. Aangezien de verdamping in het najaar verwaarloosbaar is, wordt deze niet getoond.

Neerslagtekort

Het neerslagtekort geeft aan hoeveel millimeter regentekort er is. Hoe donkerder de kleur, hoe groter het tekort is en hoe erger de droogte. Het neerslagtekort is het verschil tussen verdamping en neerslag.

Relatieve luchtvochtigheid

Het relatieve vochtigheid percentage geeft aan hoeveel de luchtvochtigheid bedraagt. De relatieve luchtvochtigheid geeft de hoeveelheid waterdamp weer in de lucht ten opzichte van de maximale waterdamp. Bij 100% is de lucht verzadigd. Hoe warmer de lucht, des te meer waterdamp.

Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (26)

Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (27)

Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (28)

Klimaat

Overzicht van het klimaat in Nederland. Bekijk in de onderstaande grafiek de gemiddelde waardes van de temperatuur in Graden Celcius over de afgelopen 120 jaar.

Klimaat met gemiddelde temperatuur per maand

In de grafiek hieronder zie je de dagwaarden van de gemiddelde temperatuur. De hoogste gemiddelde temperatuur ooit gemeten tussen 1901 en 2020 wordt aangetoond met de rode, bovenste lijn. De zwarte lijn bevat de gemiddelde temperatuur van het afgelopen (huidige) jaar. De groene lijn is het gemiddelde over het afgelopen jaar en geeft daarbij ook de te verwachten gemiddelde temperatuur aan voor de komende maanden. De blauwe lijn geeft de minimale temperatuur in Graden Celcius aan over de afgelopen eeuw.

Weersverwachting frankfurt 14 dagen - weerbericht en weersverwachting vandaag en morgen. (29)

Begripsbepaling

Onderstaand een uitleg van enkele weerbegrippen.

Windkracht

De windkracht geeft de windsnelheid aan. Om windkracht uit te drukken wordt de schaal van Beaufort (Bft.) gebruikt. De windkracht varieert van windkracht 1 tot en met windkracht 12. De windsnelheid wordt overdag en op open terrein bepaald. De windkracht is hierdoor een gemiddelde. Wanneer het windkracht 4 is, dan kan het op zee windkracht 6 zijn maar op beschut terrein windkracht 3. Windkracht 1 en 2 staat voor een zwakke wind. Windkracht 3 en 4 staat voor een matige wind. Windkracht 5 staat voor een vrij krachtige wind. Bij 6 Bft is de wind krachtig te noemen. Een harde wind is het bij 7 Bft. Wanneer het 8 Bft. is, dan is de wind stormachtig. Een windkracht verder (9 Bft.) is storm. 10 Bft. is een zware storm. Bij windkracht 11 spreken we van een zeer zware storm. Een orkaan is het wanneer het 12 Bft. is.

Windrichting

De wind kan uit verschillende windrichtingen waaien. Deze windrichtingen zijn Noord (N), Oost (O), Zuid (Z) en West (W). Combinaties zijn hierbij mogelijk. Voorbeeld: ZO staat hierbij voor een windrichting uit Zuidoost. Wanneer er geen duidelijke richting wordt bepaald, dan wordt dit aangegeven met VAR. Bij een noordenwind stroomt er wind vanaf de Waddenzee Nederland binnen.

Minimumtemperatuur

De neerslaghoeveelheid geeft aan hoeveel neerslag er in de vorm van (mot)regen, sneeuw of hagel gaat vallen. De neerslaghoeveelheid is een verwachting van neerslag. Neerslag wordt uitgedrukt in millimeters (mm). Een millimeter regen komt overeen met 1 liter regen per vierkante meter grondoppervlak. Bij overige neerslag bepaalt het smeltwater de hoeveelheid neerslag.

(Video) Weerbericht 10 maart 2023

Middagtemperatuur

Met de middagtemperatuur wordt de hoogste waarde in graden Celsius (°C) bedoelt, welke ‘s middags wordt bereikt. De middagtemperatuur wordt, net als de minimumtemperatuur, op 1,5 meter hoogte gemeten. Wanneer de zon schijnt en het is warm, dan is de maximumtemperatuur dichter bij de grond vaak hoger. Tijdens de wintertijd wordt de maximumtemperatuur om 15:00 uur gemeten en tijdens de zomertijd om 16:00 uurof 17:00 uur.

Neerslaghoeveelheid

De neerslaghoeveelheid geeft aan hoeveel neerslag er in de vorm van (mot)regen, sneeuw of hagel gaat vallen. De neerslaghoeveelheid is een verwachting van neerslag. Neerslag wordt uitgedrukt in millimeters (mm). Een millimeter regen komt overeen met 1 liter regen per vierkante meter grondoppervlak. Bij overige neerslag bepaalt het smeltwater de hoeveelheid neerslag.

Neerslagkans

Wanneer het over de neerslagkans gaat, dan gaat het over de kans als percentage waarop er neerslag komt op een bepaalde locatie. Het gaat niet over hoe lang de neerslag valt. Het kan bijvoorbeeld 10 minuten motregenen maar ook gedurende 3 uur. Wanneer er sprake is van een neerslagkans van 10% dan is de kans klein en wanneer er een neerslagkans van 90% is, dan is de kans op neerslag groot.

Zonneschijnpercentage

Met het zonneschijnpercentage krijg je een idee hoe lang de zon schijnt per dag. Het zonneschijnpercentage geeft aan hoe lang de zon schijnt tussen zonsopkomst en zonsondergang. Als een dag bijvoorbeeld 8 uur duurt en het zonneschijnpercentage is 50%, dan schijnt de zon die dag 4 uur.

Windschaal van Beaufort (bft)

De windschaal van Beaufort (afgekort met bft) geeft de snelheid van de wind aan en is opgesteld in 1805 door de Ier Francis Beaufort. De windkracht varieert van windkracht 1 tot en met windkracht 12. De windkracht wordt overdag op open terrein vastgesteld. Wanneer er bijvoorbeeld windkracht 5 wordt voorspeld, dan kan dit in de praktijk op open water windkracht 6 zijn en in beschut terrein windkracht 4.

Handige weer websites

Overzicht met handige weer websites voor het weer in Nederland en België.

 • Buienradar: Buienradar.nl en Buienradar.be
 • KNMI: knmi.nl
 • KMI: meteo.be
 • Weerplaza: weerplaza.nl
 • Weer: weer.nl
 • Weeronline: weeronline.nl
 • Sat24: Sat24.com

Weersverwachting flensburg

Weersverwachting bhutan

Weersverwachting beers

Weersverwachting maand juli 2020

Ijsland weersverwachting

Weersverwachting pitztal

Weersverwachting brugelette

Biesbosch weersverwachting

Dalyan weersverwachting

Weersverwachting ibia

Weersverwachting vlissingen

Weersverwachting amersfoort 30 dagen

Weersverwachting biddinghuizen 14 dagen

Weersverwachting eifel altenahr

Banja luka weersverwachting

Weersverwachting best per uur

Weersverwachting köln

Weersverwachting orpierre

Weersverwachting le castellet

Weersverwachting tiel per uur

Weersverwachting balen

14 daagse weersverwachting baarn

Weersverwachting voor 7 dagen

14 daagse weersverwachting valras plage

Weersverwachting brefa

Weersverwachting kirchheim

Weersverwachting in nieuwegein

Renkum weersverwachting

Weersverwachting haarlem zaterdag

(Video) Weerbericht voor zondag: Voorlopig veel bewolking

Weersverwachting kestert duitsland

Videos

1. Extra weerbericht: op steeds meer plaatsen sneeuw! ❄️
(Weerplaza)
2. Weerbericht: stevige westenwind, wel zacht
(Weerplaza)
3. Weerbericht: grijs en wisselvallig weekend
(Weerplaza)
4. Garmin Forerunner 255 in test - Hoe goed is de opvolger ?
(DNA - DailyNerdAlert)
5. Weekendweerbericht: bewolkt met soms wat regen
(Weerplaza)
6. Coronacrisis en blauwe lucht. Condensstrepen en gevolgen voor zonnestroom, boeren en het klimaat
(The Sailing Dutchman)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated: 03/30/2023

Views: 6136

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.